Vogronics Péterné (szerk.)

Élelmezés-egészségtan II.


Mikroorganizmusok tevékenysége az élelmiszerekben

A mikrobák élettevékenységük folyamán az élelmiszerek komponenseit felhasználják, lebontják és anyagcsere termékeik bekerülnek az élelmiszerekbe. Ez a tevékenységük lehet hasznos vagy káros. Hasznos működésüket felhasználjuk egyes élelmiszerek gyártásához, érleléséhez stb. Káros tevékenységük az élelmiszer Organoleptikus (szín, szag, íz stb.) elváltozásához, az élelmiszerek romlásához vezetnek. Ide tartozik a mérgező anyagok, toxinok termelése is.

Élelmezés-egészségtan II.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 519 4

Hivatkozás: https://mersz.hu/vogronics-elelmezes-egeszsegtan-2//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave