Vogronics Péterné (szerk.)

Élelmezés-egészségtan II.


A magyar és nemzetközi szervek tevékenysége az élelmiszerek mikrobiológiai és higiénés elbírálásánál

Az élelmiszerek egészségügyi és minőségi biztonsága központi kérdéssé vált az egész világon. A FAO/WHO Codex Alimentarius munkabizottságai intenzíven foglalkoznak ezzel az igen fontos kérdéssel. A tennivalók az ICMSF (International Commission Microbiological Specification for Foods) dokumentumai alapján készülnek. Feladat, az élelmiszerek mikrobiológiai előírásainak kidolgozása, amelyek meghatározzák az élelmiszerek egészségügyi biztonságát és a minőség tartósságát. A jó gyártási gyakorlat megvalósítása érdekében ismernünk szükséges a mikrobiológiai veszélyt elemző kritikus irányítási pontokat (HACCP, Hazard Analysis Critical Control Poins-system). A vállalatok feladata megfelelő szakemberek közreműködésével az élelmezés-higiénia általános irányelveinek felhasználásával a minőség irányítási rendszer kidolgozása.

Élelmezés-egészségtan II.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 519 4

Hivatkozás: https://mersz.hu/vogronics-elelmezes-egeszsegtan-2//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave