Vogronics Péterné (szerk.)

Élelmezés-egészségtan II.


A tejtermékek csoportosítása és élelmiszer-higiéniai megítélés

Tej és tejtermékek csoportosítását élelmiszer-higiéniai megítélés szempontjából a 9/1986. (IX. 17.) EüM. számú rendelet melléklete írja elő, a gyártástechnológia és a felhasználási mód figyelembevételével. Minden terméket a sajátosságainak megfelelően ún. normatáblázat szerint vizsgálnak és minősítenek, pl. az UHT-tejnek (tartós tej) csaknem sterilnek kell lennie 10/cm3 alatti csíraszámmal. Azonban fermentált tejtermékben az összes csíraszámot nem vehetik figyelembe, mivel saját élő mikroflórával rendelkeznek.

Élelmezés-egészségtan II.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 519 4

Hivatkozás: https://mersz.hu/vogronics-elelmezes-egeszsegtan-2//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave