Vogronics Péterné (szerk.)

Élelmezés-egészségtan II.


Hőkezelés (hővel való tartósítás)

A mikroorganizmusok elpusztításának legelterjedtebb és legbiztonságosabb módja a hőkezelés. Elsősorban vizes közegben vagy telített gőztérben a mikroba sejtek szaporodásuk hőmérsékleti maximuma fölé melegítve aránylag gyorsan elpusztulnak, a sejtfehérjék denaturálása és koagulálódása következtében. A pasztőrözés az enzimek inaktiválódását és a baktériumok vegetatív alakjainak jelentős arányú elpusztulását célozza.

Élelmezés-egészségtan II.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 519 4

Hivatkozás: https://mersz.hu/vogronics-elelmezes-egeszsegtan-2//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave