Tátrai-Németh Katalin, Csajbókné Csobod Éva, Czékmán Ervin

Élelmezési menedzsment


Szervezés

A szervezés a szervezeti célok elérését megvalósító tevékenységek, a végrehajtásukhoz szükséges feltételek és a működéshez szükséges kapacitív erőforrások (amelyek mennyisége nem vagy csak kismértékben függ a felhasználásuktól; pl. humán erőforrás, eszközök, infrastruktúra, adat, információ stb.) biztosítása (pl. a stratégiát megvalósító szervezet, munkaerő és munkaeszközök biztosítása) és összehangolása. A szervezés legjellemzőbb feladatai a szervezeti struktúra létrehozása, a munkamegosztás kialakítása, továbbá a munkakörök és az azokhoz kapcsolható hatás- és felelősségi körök meghatározása. A szervezés során kialakított szervezeti struktúra meghatározza az alá- és fölérendeltségi viszonyokat, tisztázza a szervezeti egységek helyét a hierarchiában és ezek viszonyát. A szervezeti struktúra végső soron megadja a munkatársak közötti kapcsolatok formális keretét.

Élelmezési menedzsment

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 534 7

Hivatkozás: https://mersz.hu/tatrai-csajbokne-czekman-elelmezesi-menedzsment//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave