Tátrai-Németh Katalin, Csajbókné Csobod Éva, Czékmán Ervin

Élelmezési menedzsment


A vezetői stílus

A menedzsmentkutatók folyamatosan arra keresik a választ, hogy milyen egyetemes tulajdonságok és viselkedésformák tesznek eredményessé egy vezetőt. Rengeteg tanulmány készült, sok javaslat, ötlet található az internet hálóján a jó vezetési gyakorlat megvalósítására, különféle képzéseket, tanfolyamokat hirdetnek a vezetési stílusok elsajátítására. Mindenki tisztában van azzal, hogy a vezetés nem könnyű feladat, már csak abból adódóan sem, hogy a szervezet összetétele befolyásolja annak módját, módszereit és elveit. Nem léteznek olyan átfogó elméletek, amelyek alkalmazásával bármelyik szervezetnél eredményt érhetünk el, ezért egy jól működő vezetés függvénye az emberek személyiségéhez igazodó, jól megválasztott vezetési stratégia. A vezető legfontosabb feladata, hogy a rá bízott felelősségnek megfeleljen, a kitűzött célok megvalósítását hatékonyan segítse elő adminisztratív feladatokkal, a dolgozók irányításával, igazgatásával, munkájuk összehangolásával. Nem hátrány, ha a vezető rendelkezik jó kommunikációs készséggel, határozott, magabiztos fellépéssel, jó szervezőkészséggel, motiváló erővel, szakmai hozzáértéssel, példamutatással. A vezetőnek megfelelő attitűddel kell rendelkeznie pozíciója betöltéséhez. A vezetői attitűd a vezetési-irányítási eljárások hátterét adó, a dolgozókra irányuló értékelő viszonyulás, amely meghatározza az eljárások konkrét formáit és alkalmazásuk gyakoriságát. Ez a nyílt viselkedés élményháttere. A vezetői attitűd lehet empirikusan kiismerhető, empirikusan kiismerhetetlen, és emellett pozitív, negatív, semleges vagy személytelen.

Élelmezési menedzsment

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 534 7

Hivatkozás: https://mersz.hu/tatrai-csajbokne-czekman-elelmezesi-menedzsment//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave