Tátrai-Németh Katalin, Csajbókné Csobod Éva, Czékmán Ervin

Élelmezési menedzsment


A közétkeztető (az élelmezési szolgáltató)

A közétkeztetés fontos szereplője. Feladata a 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendeletben meghatározott korcsoport igényeinek megfelelő minőségű és mennyiségű ételek előállításával az ellátottak objektív és szubjektív igényeinek kielégítése. Az ellátottak táplálkozási szokásainak, ízlésének kedvező irányba történő befolyásolása, az étkezési kultúra fejlesztése, az egészséges táplálkozás szempontjából előnyös, korszerű, változatos ételek, élelmiszerek, ételkészítési eljárások megismertetésével, elfogadtatásával és megkedveltetésével. Felelős az ellátottak biztonságos, szakszerű ellátásáért. Célja a feladat gazdaságos megvalósítása, az élelmezési üzem hatékony üzemeltetése és az élelmiszer-biztonsági előírások betartása, vagyis az optimális költségráfordítással minél nagyobb hatékonysággal, minél nagyobb eredmény elérése.

Élelmezési menedzsment

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 534 7

Hivatkozás: https://mersz.hu/tatrai-csajbokne-czekman-elelmezesi-menedzsment//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave