Tátrai-Németh Katalin, Csajbókné Csobod Éva, Czékmán Ervin

Élelmezési menedzsment


A közétkeztetési és betegélelmezési modellek bemenete és kimenete

A bemeneti oldalon (input) egyrészt a fogyasztói (objektív/szubjektív) igények jelennek meg, ezek mutatják meg, hogy milyen korosztály részére milyen tápanyag-összetételű ételeket kell elkészíteni, másrészt azok az élelmiszerek és nyersanyagok, amelyek az étel-ital előállításához szükségesek, figyelembe véve a diétás igények kielégítését is. Mindkét inputnak megvan a megfelelő kimenete (output), mely egyrészt jelzi a fogyasztók szolgáltatással kapcsolatos elégedettségét (szubjektív igény), a koruknak megfelelő fejlődést, egészségi állapotot (objektív igény), másrészt az elkészült ételek megfelelő megjelenése, konzisztenciája, ízesítése, beltartalmi értéke, melyet az ellátottak fogyasztási magatartásukkal azonnal minősítenek.

Élelmezési menedzsment

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 534 7

Hivatkozás: https://mersz.hu/tatrai-csajbokne-czekman-elelmezesi-menedzsment//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave