Tátrai-Németh Katalin, Csajbókné Csobod Éva, Czékmán Ervin

Élelmezési menedzsment


A családi, kereskedelmi és közösségi élelmezés jellemzői

Táplálkozásunk mai kultúrája az ösztönös éhségcsillapítástól a tudatos táplálkozásig, hosszú évezredek során alakult ki, megőrizve az egyéni szükségletek kielégítését. A táplálékfogyasztás minden élőlény, így az ember számára is, létfenntartó cselekedet. A táplálék felvétele evés, illetve étkezés útján történik. Az evés vagy étkezés egyéni cselekvés. Az élelmezés a táplálék elfogyasztásánál szélesebb fogalom, szervezett formában működő, irányított étkezés, mely figyelembe veszi az egyén objektív (szervezet számára szükséges tápanyagok) és szubjektív (az egyén ízlésének megfelelő mennyiség és minőség) táplálkozási igényeit, s feladata ennek kielégítése. Jellemzően magában foglalja az étkezés szélesebb környezetét, a nyersanyag-kiválasztást, az alkalmazott ételkészítési technológiát, a konyha felszereltségét, az ellátást végző személyt (személyeket).

Élelmezési menedzsment

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 534 7

Hivatkozás: https://mersz.hu/tatrai-csajbokne-czekman-elelmezesi-menedzsment//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave