Tátrai-Németh Katalin, Csajbókné Csobod Éva, Czékmán Ervin

Élelmezési menedzsment


A diétás ételkészítés elhelyezése az élelmezési üzemben

A diétás ételkészítéshez szükséges nyersanyagokat a raktárban elkülönítetten kell tárolni úgy, hogy ne fordulhasson elő keresztszennyeződés. Előkészítésnél szintén külön kell kezelni a kritikus nyersanyagokat. Az ételkészítés során külön edényeket, eszközöket kell használni. Helytelen gyakorlat például, hogy az ételkészítésnél és a tálalásnál használt eszközöket nem különítik el. Fontos kiemelni a gluténmentes ételkészítést, mert ott a szálló anyag is keresztszennyeződést okoz. A legbiztonságosabb, ha a diétás ételkészítésre külön üzemrész van kialakítva.

Élelmezési menedzsment

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 534 7

Hivatkozás: https://mersz.hu/tatrai-csajbokne-czekman-elelmezesi-menedzsment//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave