Tátrai-Németh Katalin, Csajbókné Csobod Éva, Czékmán Ervin

Élelmezési menedzsment


Tervezett létszám megadása

A tervezett létszám megadása a napi teendők között a második, a „Létszámrögzítés”-ben található. A tervezett létszám a nyersanyagkiszabáshoz szükséges a tárgynapot megelőző napon, hétvége és ünnepnapok torlódása esetén akár több nappal megelőzően azt. A tervezett létszám adata a betegellátó osztálytól vagy a szolgáltatást igénybe vevő intézménytől érkezik (pl. óvoda, iskola esetén). Azért tervezett, mert a tárgynapig, sőt még a tárgynapon is változhat. A változásokról később kap adatot az üzem, pótlétszám vagy lerendelés formájában, így lesz a létszám tényleges. A tervezett létszám rögzítésére a létszámrögzítésben középen lévő, zöld színű „Létszám”-ra kattintva nyílik lehetőség. Először a dátumot (céldátumot) kell megadni, majd a „Költségviselő” szóra kattintva a legördülő listából a költségviselőt (az ellátottak, betegosztályok, óvoda, iskola, alkalmazottak stb.) kell kiválasztani Enterrel, majd a diétatörzsből a kívánt diétát. Az Enter után megjelenő felületre a reggeli „0” helyére be kell írni a tervezett létszámot, és ezt Enterekkel bemásolni a többi étkezésre. Ha megjelenik a dátum, csak a változókat javítva lehet folytatni a következő diéta létszámával, mindaddig, míg az összes osztály (költségviselő) diétalétszáma rögzítésre kerül. A létszámjelentés (tervezett) szokott tartalmazni különrendelést is. Ezeket az osztályos különrendeléseket, pluszigényeket nevezi a program egyedi étrendnek.

Élelmezési menedzsment

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 534 7

Hivatkozás: https://mersz.hu/tatrai-csajbokne-czekman-elelmezesi-menedzsment//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave