Tátrai-Németh Katalin, Csajbókné Csobod Éva, Czékmán Ervin

Élelmezési menedzsment


Nyersanyagkiszabás, raktári vételezési jegy készítése

Amennyiben a tervezett létszám és az egyedi étlap rögzítésre került, le lehet kérni a tárgynapra szóló nyersanyagkiszabást. A nyersanyagkiszabás a vezető írásos utasítása a beosztottaknak (szakácsoknak), hogy a tárgynapon milyen és mennyi alapanyagból milyen és hány adag ételt, mely étkezésre kell elkészíteni. A nyersanyagkiszabást a napi teendők között, a harmadik alnemű megnyitása után lehet lekérni. Meg kell adni a tárgynapot, ki kell pipálni a „Minden étkezés”-t, majd az OK leütése után megjelenik a kiszabás nyomtatási képe, ami a printer ikonjára kattintva papírra kerül. A kiszabás végén megjelenik a „Raktári kiadási lista” is, ez a raktári vételezési jegy, amely a raktárosnak utasítás, hogy mit kell a tárgynapra kiadnia a raktárból, valamint a beszerzendő mennyiségekről is információt kap, a célból, hogy a rendeléseit korrigálni tudja. A lista végén megjelenő aláírásokat a program aláírások törzsének menüje alatt a vezető beállíthatja.

Élelmezési menedzsment

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 534 7

Hivatkozás: https://mersz.hu/tatrai-csajbokne-czekman-elelmezesi-menedzsment//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave