Bélyácz Iván, Pintér Éva

Vállalatfinanszírozás


Vállalatfinanszírozás

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2023

ISBN: 978 963 454 904 8

DOI: 10.1556/9789634549048

Sorozat: Innovációs szakkönyvek

Minden vállalkozás számára fontos, hogy megfelelő forrást tudjon biztosítani működéséhez. A finanszírozási szükséglet esetén nem csupán mennyiségben kell rendelkezésre álljon a tőke, azt is meg kell fontolni, hogy milyen kockázattal és mekkora költséggel jár rövid és hosszú távon annak bevonása. A pénzügyi döntéseknek következményei vannak, befolyásolják a vállalkozás viszonyát minden érintetthez, az árképzést, az alkupozíciókat és a versenyhelyzetet, emellett támogatnia kell a vállalkozás stratégiai céljainak megvalósíthatóságát. Ráadásul sokszor adódhat olyan kritikus helyzet, amikor a rövidtávú pénzügyi igények és a hosszútávú célok nehezen egyeztethetők. Ilyenkor nagyon fontos, hogy a működéshez, finanszírozáshoz és befektetéshez kapcsolódó információk, adatok értelmezése helytálló legyen. A döntéshozóknak át kell látni a pénzügyi adatokban rejlő logikát, kockázatokat és lehetőségeket. Ezekre alapozva pedig ki kell választania adott élethelyzetben és vállalati életciklusban a legjobb finanszírozási mixet. A könyv segítségével szeretnénk térképet adni a pénzügyi adatok útvesztőjéhez, hogy minden pénzügyi döntést megfelelő körültekintéssel, a kockázat-megtérülés-időtáv tényezők összehangolásával hozzanak meg a vállalkozók.

Hivatkozás: https://mersz.hu/belyacz-pinter-vallalatfinanszirozas//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero
Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave