A MeRSZ (Magyar Elektronikus Referenciamű Szolgáltatás) 2016-ban indult el az Akadémiai Kiadó gondozásában, és napjainkra több száz magyar nyelvű művet tartalmazó online okoskönyvtárrá bővült.

akadémiai kiadó

A kifejezetten a tanulás, oktatás és kutatás céljára létrehozott és azóta is nagy erőkkel fejlesztett felület tudása messze felülmúlja a jelenleg ismert egyéb e-könyves megoldásokét.

Fejlesztő csapatunk folyamatosan arra törekszik, hogy a MeRSZ felülete a felhasználói igényeket minél hatékonyabban ki tudja szolgálni. Az élményszerű megjelenítés, a felhasználóbarát és könnyen kezelhető felület, valamint a tartalomban való gyors és kényelmes navigáció egyaránt ezt a célt szolgálják. A rendszer emellett egyéni könyvjelzők és jegyzetek elhelyezését is lehetővé teszi.

A MeRSZ használóinak köre a szolgáltatás elindítása óta dinamikusan bővül. Az EISZ Nemzeti Program révén a tavalyi, 2018-as évben már 50 hazai és határon túli intézményből, köztük a legjelentősebb hazai egyetemekről, könyvtárakból és több kutatóintézetből, illetve múzeumból is bárki számára szabadon elérhető az adatbázisunk teljes tartalma, ami több száz alapművet, összefoglaló kézikönyvet, felsőoktatási tankönyvet és jegyzetet jelent. Tovább a MeRSZ online okoskönyvtárhoz »

Amennyiben szeretnél még többet megtudni a MeRSZ-ről, kövesd bejegyzéseinket itt a blogunkban és a Facebook-oldalunkon. Ha kérdésed lenne, nézz szét a „Gyakran ismételt kérdések” rovatunkban, vagy írj nekünk a mersz@akademiai.hu e-mail-címre, illetve hívj minket hétköznap 9 – 16 óra között a +36 1 464-8200 telefonszámon.

Élményteli böngészést kíván olvasóinak a MeRSZ Csapata!

rólunk
MeRSZ blog – rólunk