M
eRSZ
Előfizetés
Belépés
Maradjon belépve
Belépés
Elfelejtett jelszó
Regisztráció
Belépés eduID azonosítóval
Papp Ilona (szerk.): SZOLGÁLTATÁSI MENEDZSMENT
›
VIII. fejezet. Szolgáltatásmarketing
›
2. A szolgáltatási marketingmix, a fogyasztó szereplehetőségei
›
Szolgáltatási árak, díjak
MeRSZ online okoskönyvtár
Több száz tankönyv és szakkönyv egy helyen
Online. Bárhol. Bármikor.
Papp Ilona (szerk.)
Szolgáltatási menedzsment
Olvasás
Tartalomjegyzék
- Tartalomjegyzék nem jeleníthető meg. -
SZOLGÁLTATÁSI MENEDZSMENT
Impresszum
Előszó
I. fejezet. A szolgáltatások formái, csoportjai, sajátosságai
1. A szolgáltatások fogalma, értelmezése
Gershuny és Miles definíciói
A residual sector terminológia
Termelői és fogyasztói szolgáltatások
B2B és B2C szolgáltatások
A szolgáltatások meghatározása
Az infrastruktúra értelmezése
2. A szolgáltatások csoportosításai
Browning és Singelmann szektorális osztályozása
Marketingszemléletű szolgáltatásosztályozás
Piaci és nem-piaci szolgáltatások
3. A szolgáltatások statisztikai meghatározása
A szolgáltatások statisztikai definíciója
4. A szolgáltatások főbb funkciói
5. A szolgáltatások sajátosságai, speciális jellemzői
Elválaszthatatlanság
A fogyasztók részvétele
Megfoghatatlanság
A bizalom szerepe
Tárolhatatlanság
Alternatív igénykielégítési lehetőség
Egyediség
Szállíthatóság
A sajátosságok következménye
II. fejezet. Szolgáltatási trendek, fejlődési irányok
1. A szolgáltatások fejlödését befolyásoló általános és sajátos tényezök
A szolgáltatások fejlődésének általános okai
A szolgáltatások fejlődésének „sajátos” okai
Termékgyártás és szolgáltatás
2. A szolgáltatások nemzetközi fejlődése, külgazdasági szerepe
A szolgáltató gazdaságok térhódítása
Tendenciák a fejlett országokban
Szolgáltatásfejlesztési típusok
A szolgáltatások külgazdasági szerepe
3. A szolgáltatások magyarországi fejlödése, fejlesztési szakaszok
A szolgáltatások élenjáró fejlesztési szakasza
A szolgáltatások együttjáró fejlesztési szakasza
A szolgáltatások követő fejlesztési szakasza
A szolgáltatások elöljáró-felzárkózó fejlesztési szakasza
4. Globalizáció, az Európai Unió és a szolgáltatások
A globalizáció gazdasági összetevői
Globalizáció mikroszinten
Stratégiai szövetségek
A TRIÁD
Globalizáció és regionalizáció
A globalizáció a szolgáltatások „terméke”
Az Európai Unió kialakulása és céljai
A közösségi vívmányok
Az EU jogi előírásai, követelményei
A globalizáció és Magyarország
III. fejezet. A szolgáltatások és a piac
1. A szolgáltatási piacok értelmezése
A piac szűkebb és tágabb megközelítései
A szolgáltatások elhelyezése a piacfogalmakban
A modern gazdaságok piacstruktúrái
Piactipizálás a szereplők szerint
A releváns piac meghatározása
A releváns piac belső megoszlása
2. A szolgáltatások piaci koncentrációja, a koncentráció mértéke és a vállalati magatartás
Koncentráció és vállalati magatartás
A szolgáltatások koncentrációja
3. A szolgáltatási piactipizálás sajátosságai, a szolgáltatások kvázi-piaca
A piacpotenciál mint piactípus meghatározó
A közösen kielégíthető szolgáltatások kvázi-piaca
4. Globális és lokális szolgáltatási monopolpiacok
A közszolgáltatások ismérvei
A koncesszió mint szolgáltatást biztosító eszköz
5. A nem-piaci szolgáltatások jellemzői
Makroszintű besorolás
Mikroszintű besorolás
A nonprofit szolgáltatások szerepe
A piaci és a nonprofit szolgáltatások viszonya
6. Az üzleti és a hálózati szolgáltatások szabályozásának piaci hatásai
IV. fejezet. A verseny és a szolgáltatások
1. A gazdasági verseny paradoxona
A verseny mint viselkedésforma
A modern piacok
A verseny funkciói
A gazdasági verseny tényezői
2. A gazdasági verseny területei, eszközei, sajátosságai a szolgáltató szektorban
A szolgáltatási termék
A szolgáltatás minősége
A bizalom mint „versenytényező”
Az időtényező, a határidők szerepe
Az árak és díjak szerepe
A hirdetés, reklám
3. A verseny és a környezetvédelem viszonya, kapcsolódási pontjai, kölcsönhatások
Vállalati versenyképesség környezetvédelmi szempontból
A gazdasági verseny tényezőinek környezetvédelmi hatása
4. A versenyszabályozás fejlödése, versenyszabályozási modellek
Szabályozás a verseny hiányában
A kibontakozó verseny szabályozása
A verseny magánszabályozása
Az antitröszt szabályozás
A fogyasztók versenyjogi védelme
Versenyszabályozási modellek
Szabályozási elvek
5. Az Európai Unió versenypolitikája a szolgáltatások szemszögéböl
A versenyjog forrásai
A versenyszabályok sajátosságai
A versenypolitika területei
Állami monopóliumok
Kizárólagos jogok
Állami támogatás
Tisztességtelen verseny
Antitröszt szabályok
6. A versenyszabályozás magyar gyakorlata
Történelmi előzmények
Az átmenet versenyjoga
A hatályos versenyszabályozás
A fúziókontroll
V. fejezet. Fogyasztói és szakmai érdekvédelem
1. A fogyasztói érdekvédelem rendszere, nemzetközi jellemzői
A fogyasztó helyzete
A fogyasztóvédelem rendszere
Az USA fogyasztóvédelme
A svéd fogyasztóvédelmi rendszer
Az angol fogyasztóvédelmi rendszer
Néhány további európai példa
2. Az Európai Unió fogyasztóvédelmi politikája
A fogyasztói jogok
Fogyasztóvédelmi programok
A Zöld Könyv
Közösségi fogyasztóvédelmi politikai stratégia (FPS) a 2007 és 2013 közötti időszakban
3. A magyar fogyasztóvédelmi stratégia − intézményei, szervezetei
Fogyasztóvédelmi jogszabályok
A fogyasztóvédelmi törvény
Fogyasztóvédelmi törvény módosításai
Szakmai szabályozások
Fogyasztóvédelmi intézmények
Fogyasztói Szervezetek
4. Vállalkozói, szakmai szervezetek
Szerveződési típusok
Vállalkozói szervezetfajták
A magyar kamarák működése
A magyar szakmai érdekérvényesítés
VI. fejezet. Üzleti szolgáltatások
1. Az üzleti szolgáltatások gazdasági növekedést fokozó hatása
2. Információszolgáltatások és formák
Az információk területei
Az informálódási kritériumok
Az információszerzés lehetőségei
3. A tanácsadási szolgáltatások igénybevételének motivációi
Üzleti, gazdasági tanácsadás
Tanácsadási követelmények
A tanácsadási szolgáltatás igénybevételi motivációi
Tanácsadó típusok
Tanácsadó vállalati szervezet
Tanácsadói követelmények
Tanácsadói tulajdonságok, jellemzők
A tanácsadás etikai normái
Coaching – üzleti/vezetési tanácsadás
Mediációs szolgáltatások
4. Egyéb üzleti szolgáltatások
A jogi szolgáltatások területei
Végrehajtói szolgáltatások
Fordítási, tolmácsolási szolgáltatások
„Magánrendőri” szolgáltatások
Piackutatási szolgáltatások
Csomagolási szolgáltatások
VII. fejezet. A franchise − vállalkozási formák
1. A franchise tartalma, típusai
Franchise-típusok
2. A franchise-rendszer felépítése, működtetése
A franchise tipikus tartalma
A franchise-rendszer folyamatszervezése
A franchise-rendszer előnyei
A franchise-rendszer hátrányai
3. A franchise nemzetközi fejlődése, jogi szabályozása
A franchise kialakulása
A franchise-rendszerek Európában
A franchise szabályozás típusai
Jogi szabályozás az USA-ban
Jogi szabályozás Európában
4. A franchise működése hazai viszonyok között
Magyar Franchise Szövetség
VIII. fejezet. Szolgáltatásmarketing
1. A szolgáltatásmarketing általános kérdései, szolgáltatásminőség-modell
Szolgáltatásmarketing fogalom
Szolgáltatási sajátosságok
Szolgáltatásminőség-modell
Kapcsolati marketing
2. A szolgáltatási marketingmix, a fogyasztó szereplehetőségei
7P tényezős szolgáltatási marketingmix
A szolgáltatási termék
Szolgáltatási árak, díjak
Elosztási hely, értékesítési csatorna
Kommunikáció, értékesítésösztönzés
Emberi tényezők
A fogyasztó szerepe a szolgáltatásban
3. Ökomarketing, ökomarketing-mix értelmezése
Zöldmarketing elméletek
Ökomarketing-stratégiák
Ökomarketing-mix elemei, értelmezésük
4. Szolgáltatási marketingstratégia
A marketingstratégiát befolyásoló tényezők
A marketingstratégia előkészítése
A marketingmenedzsment folyamata
5. Marketingszolgáltatások
Tanácsadás a marketingkoncepcióhoz
Marketingszervezési tanácsadás
Marketingeszközökkel kapcsolatos tanácsadás
Direktmarketing-szolgáltatók
Telefonmarketing
Internetszolgáltatók
Szakmai érdekképviselet
Néhány hivatalos környezetvédelmi címke
IX. fejezet. Public Relations
1. A Public Relations jellemzői, célcsoportjai
A PR definíciói
A PR alapvető céljai, feladata
A PR fő területei
A PR típusai
A PR jellemzői, szempontrendszere
A PR tervezésének rendszere
A PR célcsoportjai
A PR módszerei
A PR funkciói
2. A belső PR feladatai, eszközei
A belső PR szerepe
A belső PR eszközei
3. A külső PR feladatai, eszközei
A külső PR célcsoportjai
A külső PR eszközrendszere
A támogatás
Felhasznált irodalom
Függelék
1. sz. Függelék. A fogyasztási szolgáltatások „aranykora”
2. sz. Függelék. A fogyasztók alapvető jogai
Menedzsment
Gazdaság
Akadémiai Kiadó
ISBN:
978 963 454 161 5
DOI:
10.1556/9789634541615
Online megjelenés éve:
2017
Hivatkozás:
https://mersz.hu/papp-szolgaltatasi-menedzsment
...
Megjelenés éve:
...
ISBN:
...
×
...
Figyelem!
×
Nem mentett minden változtatást. Biztosan be akarja zárni a szerkesztőt?
Figyelem!
×
Biztosan törölni szeretné a kivonatot?
Kivonat megosztása
×