Papp Ilona (szerk.)

Szálloda- és vendéglátásmenedzsment


Bevezetés

A modern szállodaipar kialakulása mindössze mintegy két évszázadra tekint vissza. A fejezet első részében a modern szállodaipar nemzetközi és magyarországi kialakulásának jellemzőit, meghatározó állomásait mutatjuk be. A hazai fejlődésben mérföldkő volt a XX. század utolsó harmada. A fejezetből megismerhető a mai szállodaipar meghatározó tényezőinek, a szállodaláncoknak a működése. Bemutatjuk a világ meghatározó szállodaláncainak a kialakulását, valamint mai jellemzőiket, ezen belül a világ vezető szállodamárkáit. Külön kitérünk azokra a körülményekre, amelyek az ezredforduló környékén a szállodaláncok gyors növekedését eredményezték. Végül felvázoljuk azokat a tényezőket és várható következményeiket, amelyek meghatározzák a szállodaipar jövőbeni alakulását.

Szálloda- és vendéglátásmenedzsment

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2017

ISBN: 978 963 454 147 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/papp-szalloda-es-vendeglatasmenedzsment//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave