Papp Ilona (szerk.)

Szálloda- és vendéglátásmenedzsment


Bevezetés

Ebben a fejezetben ismertetjük a szálloda fogalmát, helyét a kereskedelmi szálláshelyek között, továbbá jelentőségét a turisztikai és állami bevételekben (különös tekintettel gazdasági fontosságára, multiplikátor hatására, a foglakoztatásban való szerepére). Foglalkozunk a különféle szállodatípusokkal, azok jellemzőivel, a szálloda alap- és kiegészítőtevékenységeivel. Ismertetjük a szálloda működésének tárgyi feltételeit, valamint a szállodák kategorizálásának hazai és nemzetközi gyakorlatát, a hotelek működésére vonatkozó fontosabb hazai jogszabályokat. Összehasonlítjuk a szállodaláncok és az önálló hotelek főbb jellemzőit, továbbá működtetésük előnyeit és hátrányait.

Szálloda- és vendéglátásmenedzsment

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2017

ISBN: 978 963 454 147 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/papp-szalloda-es-vendeglatasmenedzsment//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave