Papp Ilona (szerk.)

Szálloda- és vendéglátásmenedzsment


A Balanced ScoreCard (BSC) alkalmazása a szállodaiparban

A D. P. Kaplan és R. S. Norton (1996) által kidolgozott Kiegyensúlyozott Stratégiai Mutatószámrendszer elsősorban az USA-ban, a szolgáltató vállalatoknál és a szállodaláncoknál honosodott meg. Az elmúlt években alkalmazási területe jelentősen bővült, a BSC már nem csupán mutatószámok és mérőszámok összessége, hanem az üzleti stratégia megvalósítását szolgáló összetett vezetői rendszer. A BSC nagy előnye, hogy a szállodák küldetését, stratégiáját konkrét célokra, intézkedésekre, cselekvésekre bontja le, továbbá kezelése egyszerű. A rendszer hozzájárul a stratégia hatékony kommunikálásához is; ahhoz, hogy minden vezető és dolgozó egységesen értelmezze a stratégiát és a célok teljesítését.

Szálloda- és vendéglátásmenedzsment

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2017

ISBN: 978 963 454 147 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/papp-szalloda-es-vendeglatasmenedzsment//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave