Szolgáltatás menedzsment
Organikus kultúra | Összehasonlítás szempontjai | Mechanikus kultúra |
---|---|---|
Szabad információáramlás | Kommunikációs csatornák | Előírt, ellenőrzött információáramlás |
Laza, feladatfüggő | Működési stílus | Uniformizált és előírt |
Egyéni szaktudásra épülő | Döntési jogosultság | A hivatalos beosztás szerinti, hierarchikus |
A szervezet a változó körülményekhez önként alkalmazkodik | Alkalmazkodás | Lassú, a kipróbált elvekhez ragaszkodnak még akkor is, ha a környezet megváltozik |
Hangsúly az ügyek elvégzésén, melyet nem szabályoznak szigorú előírások | Vezetési elvek, orientáció | Hangsúly az írott szabályokon, a már bevált vezetési elvek az irányadók |
Laza, informális ellenőrzés | Ellenőrzés | Szoros ellenőrzés az ellenőrzési rendszerek segítségével |
Rugalmas munkahelyi magatartás, a megengedett helyzethez és a személyi adottságokhoz alkalmazkodó egyéni magatartás |
Munkahelyi magatartás | Előírás szerinti munkahelyi magatartás, a munkaköri előírásokhoz kell ragaszkodni |
Gyakori a csoportos megbeszélés és döntéshozatal | Döntéshozatal, participáció | A vezetők döntenek, a beosztottak véleményét nem kérik |
Tartalomjegyzék
- SZOLGÁLTATÁS MENEDZSMENT
- Impresszum
- I. Szolgáltatások fogalomrendszere
- II. szolgáltatás koncepciók
- III. A szolgáltatások menedzsmentje
- A szolgáltatás menedzsment fogalma
- Az eltérő menedzsment alapelvek
- Szolgáltatások eltérő stratégiái – avagy az ördögi kör
- A menedzsment kihívásai a szolgáltatások típusaival kapcsolatban
- A szolgáltatások működési és gazdasági alapelvei
- Szolgáltatások sztenderdizálása: a termelékenység gazdaságtana
- Testre szabás: az elvárások gazdaságtana
- Modulizáció: A kompromisszumok gazdaságtana
- A szolgáltatás menedzsment fogalma
- IV. Szolgáltatások humán tényezői
- V. Szolgáltatás kultúra
- VI. Szolgáltatások minőségének kérdései és fejlesztési lehetőségei
- VII. Ügyfélkapcsolat menedzsment (CRM)
- VIII. Public menedzsment
- IX. A professzionális szolgáltatások menedzsmentje és marketingje
- Felhasznált irodalom
Kiadó: Akadémiai Kiadó
Online megjelenés éve: 2017
ISBN: 978 963 454 145 5
Hivatkozás: https://mersz.hu/heidrich-szolgaltatas-menedzsment//
BibTeXEndNoteMendeleyZotero