Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


TÖLTÖTT GOMBAFEJEK

A gomba homokos tönkjét levágjuk, majd gondosan megmossuk. A kalapot és a szárát különválasztjuk. Személyenként két-három szép gombafejet enyhén besózva félreteszünk, a többit apróra vágjuk. A felmelegített olaj kétharmadában megfonnyasztjuk a felaprított vöröshagymát és gombát. Megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzölddel, sózzuk, borsozzuk és nyílt lángon az egészet jól összepirítjuk. Amikor zsírjára sült, hozzáöntjük a felvert tojásokat és addig kevergetjük, amíg jó sűrű gombapépet kapunk. Ezzel a masszával megtöltjük a gombafejeket és a maradék olajjal kikent tepsibe ültetjük. Tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben vagy a kombinált sütő-főző berendezésben pirosra sütjük.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave