Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


BORJÚBECSINÁLT

A megmosott lapockát kockákra vágva annyi vízben tesszük fel főni, hogy éppen ellepje. Gézzacskóba kötve ízesítjük egészben hagyott, tisztított vöröshagymával, szemes borssal, a petrezselyemzöld szárával. Megsózzuk és reszelt szerecsendiót adunk hozzá. Amikor felforrt bezöldségeljük, a rövid kis hasábokra vágott sárgarépával, petrezselyemgyökérrel és zellergumóval, majd lassú, egyenletes forralással főzzük. Közben elkészítjük a margarinnal a petrezselymes fehér rántást. Amikor a hús és a zöldség majdnem puha, kiemeljük a fűszerzacskót és berántjuk. Addig forraljuk, amíg a rántás ízét elfőtte, majd ízesítjük a citromok kifacsart levével. Utóízesítjük tejszínnel.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave