Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


FRANKFURTI MARHASZELET

A kiválasztott húst (fartőt, felsált, vastag lapockát) megmossuk, a rostokra merőlegesen fölszeleteljük, enyhén kiverjük, széleit bevagdossuk és besózzuk. 15–20 percnyi érlelés után a felmelegített olaj háromnegyedében a szeleteket gyorsan elősütjük, s egy lábosba áttesszük. A visszamaradt zsiradékban átfuttatjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát. Tűzről lehúzva meghintjük a fűszerpaprikával, majd kevés vízzel elkeverve felforraljuk és az elősütött szeletekre öntjük. Fűszerezzük majoránnával, borssal és fedő alatt pároljuk. Ha a hús félpuha zsírjára sütjük, összepirítjuk a paradicsompürével, majd kevés meleg vízzel felöntve tovább pároljuk. Amikor már majdnem puha, beletesszük a széles metéltre vágott kelkáposztát ízesítjük sóval, őrölt köménymaggal. Ha szükséges öntünk rá még vizet, és készre pároljuk. A meghagyott olajban átfuttatjuk a karikákra szelt frankfurti virslit, és tálaláskor az étel tetejére tesszük.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave