Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


MARHAPÖRKÖLT

Magyaros alapot készítünk. Beletesszük a megmosott, jól lecsurgatott, nagyragúra (7–10 és 4–6 éveseknek kisragúra) vágott marhahúst. Fűszerezzük a péppé zúzott fokhagymával, őrölt köménymaggal, sóval, és többször megkeverve addig pirítjuk, amíg a hús által engedett levet elfőtte. Ha szükséges, kevés meleg vizet öntünk rá és fedő alatt, időnként megkeverve, mérsékelt tűzön pároljuk. Ha leve elpárolgott, ismét kevés vizet öntünk hozzá. Amikor a hús már majdnem puha beletesszük a lecsót és készre pároljuk.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave