Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


FRANKFURTI TOKÁNY

A tisztított, apróra vágott, 2/3 rész olajon üvegesre pirított vöröshagymához tesszük a megmosott, tokányra vágott húst és jól összepirítjuk. Kevés vízzel vagy csontlével felöntve, sóval, borssal, rozmaringgal, gyömbérrel zúzott fokhagymával ízesítve, fedő alatt rövid lében pároljuk. Amikor a hús már majdnem puha, zsírjára sütjük, majd a paradicsompürével összepirítva, kevés vízzel felöntve készre pároljuk. Amíg puhul a hús a torzsájától megfosztott kelkáposztát nagyobb cikkekre vágva sós, köménymagos, rozmaringos vízben puhára főzzük. Lecsepegtetjük és a megmaradt olajon megpirított a karikákra vágott frankfurti virslivel együtt, a kész húsra öntjük. Az egészet összekeverjük. Rövid, tartalmas lével tálaljuk.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave