Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


RAKOTT KELKÁPOSZTA

A hibás leveleitől megtisztított, megmosott kelkáposztát félbevágjuk, majd torzsáját kiszedve ujjnyi szélesre felszeleteljük. Sóval, köménymaggal, majoránnával ízesített meleg, sós vízben majdnem puhára főzzük. Magyaros alapot készítünk. Hozzáadjuk a darált húst, majd ízesítve sóval, borssal, köménymaggal, lecsóval, zúzott fokhagymával jól összepirítjuk és kevés meleg vizet ráöntve fedő alatt puhára pároljuk. A végére csak kevés sűrű pároló lé maradjon a húson. Közben megpároljuk vagy bő forrásban lévő vízben megfőzzük a rizst is.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave