Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


TAVASZI SERTÉSSZELET

A natúr sertésszeletnél leírt módon elősütött hússzeleteket félig egymást fedve, lábasban körberakjuk. A visszamaradt olajban üvegesre pirított, tisztított, apróra vágott vöröshagymán átfuttatjuk a felkockázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és a karalábét, a zöldborsót, a finomra vágott petrezselyem felét, majd meleg vízzel felöntve, sóval, borssal, lestyánnal, kakukkfűvel és rozmaringgal ízesítve, a húsra öntjük. Fedővel lefedve, néha megrázva, rövid lében puhára pároljuk. Tálaláskor megszórjuk a finomra vágott petrezselyem másik felével.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave