Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


TEJFÖLÖS GOMBÁS SERTÉSSZELET

A natúr bordánál leírt módon elősütött hússzeleteket félpuhára megpároljuk. Közben a visszamaradt zsiradékban összepirítjuk a tisztított, apróra vágott vöröshagymával együtt a vékonyra szeletelt gombát és a finomra vágott petrezselyemlevél felét, majd sóval, borssal ízesítve, kevés meleg vízzel felöntve a húsra öntjük. Fedővel letakarva, néha megrázva készre pároljuk. A puha húst kiszedjük a pároló léből, majd ezt a gombás levet a hozzámelegített tejföllel felforraljuk. Ráöntve a húsra, újra összeforralva, friss petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave