Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


TÖLTÖTT KÁPOSZTA

A darált húshoz hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott vöröshagyma egyharmadát; a megmosott, egyenként felütött tojásokat (vagy a létojást); a félpuhára főtt, lehűtött rizst; a sót, borsot, majoránnát, zúzott fokhagymát, és az egészet jól összedolgozzuk. Ezt a húsmasszát egyenletesen elosztjuk a leveleken, majd ezután, szorosan felcsavarva a két végét ujjunkkal lazán benyomjuk, hogy legyen hely a töltelék duzzadásának. (Megjegyzés: a 4–6 éves korosztálynál nem töltjük levelekbe a húsmasszát, csak gombócokat formázunk belőle.)

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave