Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


TÖLTÖTT TÖK

A megtisztított, megmosott, hosszában félbevágott zöldség közepét karalábévájóval megtisztítjuk a magoktól. A darált húst egynemű masszává gyúrjuk a vízben áztatott, kicsavart zsemlékkel; az egész tojásokkal, amelyeket külön-külön ütünk fel (vagy létojással); valamint a fűszerekkel. A petrezselyemzöldet és a vöröshagymát finomra vágva keverjük hozzá. Az egészet kiolajozott tepsibe rakjuk egymás mellé. A tetejét kevés olajjal meglocsoljuk és előmelegített sütőbe téve 180 °C-on majdnem készre sütjük. Ekkor rászórjuk a reszelt sajtot és addig sütjük tovább, amíg a sajt ráolvad, és kissé megpirul.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave