Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


TÖLTÖTT SETÉSDAGADÓ

A megmosott, szárazra törölt dagadót, hosszúpengéjű éles késsel óvatosan felszúrjuk, vigyázva, hogy az oldalát ne vágjuk ki. A töltelékhez vízben megáztatjuk a zsemléket, majd jól kicsavarjuk, hozzáadjuk a kevés olajon aranysárgára pirított, kihűlt vöröshagymát, a megmosott egyenként felütött tojásokat, a finomra vágott petrezselymet, sót, borsot, csipetnyi fűszerkeveréket és jól összekeverjük. A masszát lazán betöltjük a dagadóba, majd a nyílást hústűvel összetűzzük vagy cérnával bevarrjuk. Sóval és fűszerkeverékkel bedörzsölve, tepsibe tesszük és rövid állás után, forró olajjal leöntve, előmelegített közepes hőmérsékletű sütőben, saját levével – ha elpárolgott, vízzel pótolva – locsolgatva, néhányszor lapátkanállal megfordítva, szép pirosra sütjük. A megsült húst kivesszük a zsírból és a tűket vagy a cérnát eltávolítva, 10–15 perces pihentetés után, jó éles késsel a rostjaira merőlegesen, egyenletesen felszeleteljük.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave