Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


TAVASZI HALTEKERCS

A halszeleteket besózva, őrölt fehér borssal enyhén megszórva fél óráig állni hagyjuk. Közben a fölmelegített olaj háromnegyedében átfuttatjuk a finomra reszelt vöröshagymát, sárgarépát, gombát, petrezselyemgyökeret és a zellergumót. Ízesítjük lestyánnal, az apóra vágott petrezselyemzölddel, sóval és egy kevés vizet öntve rá, fedő alatt pároljuk. Amikor jó sűrűre főtt, belekeverjük a reszelt sajt felét és rákenjük a fűszeres halszeletekre. Fölcsavarva hústűvel megtűzzük és a maradék olajjal kikent tepsibe, egymás mellé fektetjük. Meglocsoljuk a tejföllel, és letakarva, előmelegített sütőben 25–30 percig pároljuk, majd megszórjuk a maradék sajttal, s csak annyi időre toljuk vissza, míg a sajt ráolvad, enyhén megpirul.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave