Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


FELVERT ALAPTÉSZTA, PISKÓTA

A megmosott tojásokat óvatos szétválasztjuk. A félig habbá vert tojásfehérjét kb. a cukor felével kemény habbá verjük. A maradék cukorral habosra kevert tojássárgájához óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérje habot, és az átszitált lisztet, majd zsiradékkal kikent, liszttel meghintett vagy sütőpapírral bélelt formába öntve, előmelegített kb. 160–180 °C-os sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Sülés közben ne nyissunk a tésztára, mert összeesik. A megsült tésztát pedig hagyjuk még pár percig a kikapcsolt sütőben.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave