Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


TÚRÓGOMBÓC

A szitán áttört, tehéntúrót összegyúrjuk a búzadarával és a tojással, majd hűtőszekrénybe téve kb. 15 percig pihentetjük. A masszából vizes kézzel formázott gombócokat, bő, forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzzük, majd szűrőkanállal óvatosan kiszedve és jól lecsöpögtetve, pirított zsemlemorzsában megforgatva, langyos tejföllel meglocsolva és porcukorral megszórva tálaljuk. (A túrógombócnak létezik kevert tészta alapú készítési módja is, ahol kevés vizet is kell a masszába tenni, és a tojás fehérjéjét kemény habbá verve rakjuk a tésztához.)

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave