Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


PARADICSOMLEVES

Fehér rántást készítünk a paradicsompüré 2/3-át hozzátéve, ezután kevés hideg vizet öntünk hozzá, és alaposan összekeverjük, hogy csomómentes legyen. Majd az adagszámnak megfelelő mennyiségű vizet adunk hozzá, szétkeverjük, beletesszük a félbe vágott vöröshagymát, a zellert, ízesítjük sóval, cukorral, a maradék paradicsompürével és addig főzzük – kb. 10–12 perc –, amíg a liszt íze el nem fő. Ekkor a levesből kivesszük zellert és vöröshagymát. Belefőzzük a levesbetétet.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave