Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


LINZERKARIKA

A pihentetett tésztát lisztezett deszkán 5 mm vastagságúra kinyújtva, 5 cm átmérőjű kör alakú lapokat szúrunk ki (hullámos szélűvel szebb), majd minden második lap közepét kiszúrjuk 2 cm átmérőjű kiszúróval. A sima és a lyukas karikákat megkenjük felvert egész tojással, majd habkártya segítségével (vigyázva, hogy alakjuk kör alakú maradjon) sütőlemezre helyezzük. (A lyukas koszorúkat a tojással megkenés után durvára vágott dióval megszórva is süthetjük.) Előmelegített, 180 °C-os sütőben aranysárgára sütött, kihűlt karikákat (1 sima és 1 lyukas lap) lekvárral összeragasztva tálaljuk. Tetejét porcukorral szórjuk.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave