Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


TÚRÓS BUKTA

A megkelt, ujjnyi vastagra nyújtott 8–10 cm-es kockákra vágott tésztára, szélétől kb. 2 cm-re, hosszában elhelyezzük a tölteléket, majd felcsavarva henger alakúra formázzuk. Oldalait olvasztott margarinnal (olajjal) megkenve, a tészta széleivel lefelé, egymástól megfelelő távolságra, lazán – a tészta térfogat-növekedése végett –, zsiradékkal kikent tepsibe helyezzük. A bukták tetejét tojással lekenve és tiszta konyharuhával letakarva, langyos helyen kelesztjük. A kétszeresére megkelt tészta tetejét újra megkenve, előmelegített 180–200 °C-os sütőben 20–25 perc alatt készre sütjük.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave