Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


4. Gyümölcslevesek

 
  • Általános leírás: Leginkább az egyszerű sűrített levesekhez hasonlít, de mivel a gyümölcsöt különleges alapanyagnak tekintjük, ezért képez külön csoportot is. Általában habarással készítik (tejföl/tejszín és liszt/keményítő) vagy pudinggal sűrítik (tej + vaníliapuding). Menübe illesztésekor figyelembe kell venni, hogy tejfölös második fogás elé nem ajánlott, illetve elvárható, hogy a gyümölcs színe harmonizáljon a második fogással. Édes-savanykás jellege miatt hasonló ízű mártások, főzelékek elé nem adjuk.
 

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave