Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


PARADICSOMOS KÁPOSZTAFŐZELÉK

A megtisztított, torzsájától kivágott fejes káposztát vékony metéltre daraboljuk. Az 1–3 éves korosztálynál reszelni szokták. 20 liter vízbe beletesszük, ízesítjük sóval, köménymaggal, egészben hagyott zellerrel és vöröshagymával, a paradicsompüré felével, majd egyenletes lángon fedő nélkül puhára főzzük. A káposzta mellől kivesszük az ízesítőanyagokat – egészben hagyott zeller és vöröshagyma – majd besűrítjük a paradicsomos fehér rántással a főzeléket. Jól kiforraljuk, hogy a liszt íze elfőjön. Ízesítjük cukorral.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave