Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


TÖKFŐZELÉK

A felengedtetett mélyfagyasztott gyalult tököt kevés ecettel meglocsolva néhány percig állni hagyjuk. Magyaros alapot készítünk, amibe majd belerakjuk az ecetes tököt. (Az 1–3 éves korosztály esetében csupán olajon futtatjuk át a tököt.) Átpirítjuk, ízesítjük sóval, a finomra vágott kaporral. Az adagszámnak megfelelő vízzel felengedjük, és majdnem puhára főzzük. Végül tejfölös habarással sűrítjük. Ízlésnek megfelelően utóízesítjük cukorral, ecettel.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave