Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


ZÖLDBABFŐZELÉK

A 2–3 cm-esre darabolt sárgahüvelyű mélyhűtött zöldbabot sós vízben feltesszük főni. Amikor megpuhult fokhagymával ízesített magyaros rántással sűrítjük. Hozzámelegítjük a tejfölt, és szükség szerint utóízesítjük cukorral, ecettel. Tálalás előtt friss petrezselyemmel szórjuk. Az 1–3 éves korosztálynál a megpuhult zöldbabot habarással sűrítjük. Ekkor a vöröshagymát és a fokhagymát a zöldbabbal együtt belefőzzük az ételbe.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave