Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


ZÖLDBORSÓFŐZELÉK

A mélyhűtött vagy konzerv zöldborsót megpároljuk. Ha megpuhult, zsírjára pirítjuk, meghintjük liszttel, alaposan elkeverjük, majd felöntjük a hideg tejjel. Csomómentesre keverjük, és jól kiforraljuk, hogy ne legyen lisztes íze. Elkeverjük a megmaradt petrezselyemzölddel, és szükség szerint utóízesítjük. Közétkeztetésben, tekintettel a nagy adagszámra, a párolás és hintés helyett, főzéssel és petrezselyemmel ízesített fehér rántással sűrítve készítik.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave