Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


BURGONYALEVES, MAGYAROS

A megtisztított, 2×2×2 cm-es kockára vágott burgonyát és karikára vágott tisztított sárgarépát és petrezselyemgyökeret, zellert sós vízben feltesszük főni. Ha az élelmezési üzem fagyasztott zöldséget használ, akkor hideg vízben, ha friss alapanyagokat tisztít és darabol, akkor meleg vízben kezdjük a főzést. Ha a burgonya és a zöldségek megpuhultak, magyaros rántással besűrítjük. Tálaláskor friss, finomra vágott petrezselyemzölddel szórjuk meg.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave