Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


RAKOTT BURGONYA

A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni, majd héjától megtisztítjuk, és karikákra vágjuk. Egy nagy tepsit kikenünk olajjal, megszórjuk zsemlemorzsával. Ebbe rétegezzük a burgonya felét, rá a főtt, karikára vágott tojásokat, majd a burgonya másik felét. A tejfölhöz hozzákeverjük a sót, az őrölt borsot és a rétegek tetejére öntjük. Meleg sütőbe (180 °C) téve pirosra sütjük.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave