Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


HABART TOJÁS KERTÉSZNÉ MÓDRA

A keményre főtt tojásokat hosszában kettévágjuk. A sárgáját kiemelve habosra keverjük a margarinnal, közben ízesítjük egy kevés sóval, csipetnyi fehér borssal, mustárral és a finomra vágott petrezselyemmel. Hozzádolgozzuk a tejben áztatott, jól kinyomkodott és szétmorzsolt zsemléket. A masszát visszatöltve a két fél tojást fejre állítjuk (hogy a zsemlés massza legyen alul) és franciasaláta-alapra ültetve, leöntjük sűrű tartármártással. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk készen.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave