Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


TOJÁSROPOGÓS

A tojások 2/3-át keményre főzzük. Megtisztítjuk, lereszeljük és a tejben áztatott, kinyomkodott zsemlékkel jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a megmaradt nyers tojásokat, fűszerezzük sóval, bazsalikommal, finomra vágott petrezselyemzölddel és csipetnyi borssal, majd zsemlemorzsával hintett deszkán 1,5–2 cm átmérőjű 5–6 cm hosszú hengereket formálunk és tepsibe rakjuk őket. Felületüket olajjal megspricceljük és sütőbe vagy a kombinált sütő-főző berendezésbe téve pirosra sütjük.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave