Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


FALAFEL, CSICSERIBORSÓ-FASÍRT

A csicseriborsót átválogatjuk és megmossuk, majd 5-szörös mennyiségű hideg vízbe áztatjuk egy éjszakán keresztül. Másnap leszűrjük és ledaráljuk. Hozzáadjuk az egész tojásokat, a finomra vágott petrezselyemzöldet és vöröshagymát, az áttört fokhagymát, ízesítjük sóval, korianderrel, köménnyel. Hozzátesszük a sütőport és kevés vizet (1–1,5 dl). Az egészből egynemű masszát gyúrunk, és egy órán át pihentetjük. Utána evőkanálnyi mennyiségből golyókat formálunk, majd enyhén meglapítjuk és felületüket olajjal megspriccelve arany barnára megsütjük a sütőben, vagy a kombinált sütő-főző berendezésben.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave