M
eRSZ
Előfizetés
Belépés
Maradjon belépve
Belépés
Elfelejtett jelszó
Regisztráció
Belépés eduID azonosítóval
Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka: KÖZÉTKEZTETÉSI SZAKÁCSKÖNYV
›
HÚSPÓTLÓK
›
SAJTFELFÚJT
MeRSZ online okoskönyvtár
Több száz tankönyv és szakkönyv egy helyen
Online. Bárhol. Bármikor.
Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka
Közétkeztetési szakácskönyv
Olvasás
Tartalomjegyzék
- Tartalomjegyzék nem jeleníthető meg. -
KÖZÉTKEZTETÉSI SZAKÁCSKÖNYV
Impresszum
Magyarázatok
SŰRÍTÉSI MŰVELETEK
ALAPMASSZÁK
LEVESEK
BURGONYALEVES, MAGYAROS
BROKKOLI-KRÉMLEVES*/-PÜRÉLEVES**
CSIRKEAPRÓLÉK-LEVES
CSURGATOTT TOJÁSLEVES
ERŐLEVES
FEJTETTBAB-LEVES
FRANKFURTI LEVES
GOMBALEVES
GULYÁSLEVES (Alföldi)
HÚSLEVES
JÓKAI-BABLEVES
KARALÁBÉLEVES
KELVIRÁG- (KARFIOL-) LEVES
LEBBENCSLEVES
MEGGYLEVES
OLASZ ZÖLDSÉGLEVES
PALÓCLEVES
PARADICSOMLEVES
SÁRGABORSÓLEVES
SZÁRAZBABLEVES
ZÖLDBABLEVES
ZÖLDBORSÓLEVES
ZÖLDSÉGLEVES
FŐZELÉKEK
ANGOLOS BROKKOLI
BURGONYAFŐZELÉK, BABÉRLEVELES
CSŐBENSÜLT KARFIOL
FINOMFŐZELÉK
FRANCIÁS (párolt) SÁRGARÉPA
KARALÁBÉFŐZELÉK
KÁPOSZTAFŐZELÉK
KELKÁPOSZTA-FŐZELÉK
LENCSEFŐZELÉK
LENGYELES KELBIMBÓ
PARADICSOMOS KÁPOSZTAFŐZELÉK
PARAJFŐZELÉK
PÁROLT KÁPOSZTA
SÁRGABORSÓ-FŐZELÉK
SÁRGARÉPA-FŐZELÉK
SZÁRAZBABFŐZELÉK
TÖKFŐZELÉK
ZÖLDBABFŐZELÉK
ZÖLDBORSÓFŐZELÉK
MÁRTÁSOK
ALMAMÁRTÁS
BESAMEL- (tej-) mártás
GOMBAMÁRTÁS
KAPORMÁRTÁS
PARADICSOMMÁRTÁS
SÓSKAMÁRTÁS
TARTÁRMÁRTÁS
UBORKAMÁRTÁS
KÖRETEK
Burgonyapüré
GALUSKA
HAGYMÁS TÖRTBURGONYA
PETREZSELYMES BURGONYA
PIRÍTOTT DARA
PIRÍTOTT TARHONYA
RAKOTT BURGONYA
RIZI-BIZI
SERPENYŐS BURGONYA
ZABGALUSKA
ZSEMLEGOMBÓC
SALÁTÁK
BURGONYASALÁTA
FRANCIASALÁTA
KÁPOSZTASALÁTA
KÁROLYI-SALÁTA
KEFÍRES VEGYES SALÁTA
OROSZ HÚSSALÁTA
TAVASZI VEGYES SALÁTA
TÉLI VITAMINSALÁTA
PARADICSOMSALÁTA
SOPSZKA SALÁTA
SVÉD GOMBASALÁTA
UBORKASALÁTA
TOJÁSÉTELEK
HABART TOJÁS KERTÉSZNÉ MÓDRA
TOJÁSRÁNTOTTA
TOJÁSROPOGÓS
HÚSPÓTLÓK
BESAMELES CSILLAGTÖK
DÖDÖLLE
FALAFEL, CSICSERIBORSÓ-FASÍRT
GOMBAPÖRKÖLT
GOMBAROPOGÓS
KÖLESGOLYÓ
LENCSELEPÉNY SZEZÁMMAGGAL, ASZALT SZILVÁVAL
PARAJPUDING
RÁNTOTT KARFIOL
RÁNTOTT SAJT
SAJTFELFÚJT
SAJTOS BURGONYAFÁNK
TAVASZI ZÖLDSÉGSZELET
TÖLTÖTT GOMBAFEJEK
TÖLTÖTT ZSEMLE KERTÉSZ MÓDRA
ZÖLDSÉGGOMBÓC
HÚSÉTELEK
BORJÚHÚSÉTELEK
BÉCSI SZELET
BORJÚBECSINÁLT
BORJÚPAPRIKÁS
BORJÚRIZOTTÓ
MEXIKÓI BORJÚTOKÁNY
NATÚRSZELET
MARHAHÚSÉTELEK
Alföldi rostélyos
BABGULYÁS
BORSOS TOKÁNY
CSÁKI ROSTÉLYOS
ESZTERHÁZY-ROSTÉLYOS
FRANKFURTI MARHASZELET
MAJORANNÁS MARHATOKÁNY
MARHAPÖRKÖLT
STEFÁNIA-MARHASÜLT
VADAS MARHASÜLT
SERTÉSHÚSÉTELEK
BÁCSKAI RIZSES HÚS
BAKONYI SERTÉSSZELET
BRASSÓI APRÓPECSENYE
CSIKÓS TOKÁNY
DUNA-SZELET
FRANCIA SERTÉSBORDA
FRANKFURTI TOKÁNY
MILÁNÓI SERTÉSBORDA
NATÚR SERTÉSBORDA
PÖRKÖLT SZELET
RAKOTT KELKÁPOSZTA
RÁNTOTT SERTÉSBORDA
RIZSES HÚS
SERTÉSCSÜLÖK PÉKNÉ MÓDRA
SERTÉSPÖRKÖLT
SERTÉSRAGÚ, ZÖLDBORSÓS
SERTÉSSÜLT
SERTÉSSZELET DUBARRY-MÓDRA
SERTÉSSZELET ÓVÁRI MÓDRA
SERTÉSVAGDALT
TARHONYÁS HÚS
TAVASZI SERTÉSSZELET
TEJFÖLÖS GOMBÁS SERTÉSSZELET
TEMESVÁRI SERTÉSSZELET
TÖLTÖTT KARALÁBÉ
TÖLTÖTT KÁPOSZTA
TÖLTÖTT PAPRIKA
TÖLTÖTT TÖK
TÖLTÖTT SETÉSDAGADÓ
BELSŐSÉGBŐL KÉSZÜLT ÉTELEK
NATÚR MÁJ
SZÁRNYAS MÁJRIZOTTÓ
PIRÍTOTT MÁJ
RÁNTOTT MÁJ
SZÁRNYASBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK
CSIRKEMELL PÁRIZSIASAN
CSIRKEPAPRIKÁS
CSIRKEPÖRKÖLT
GOMBÁS PULYKARAGU
GÖDÖLLŐI TÖLTÖTT JÉRCE
GÖRÖG CSIRKECOMB
LECSÓS CSIRKE
LUDASKÁSA
MEXIKÓI CSIRKECOMB
PIRÍTOTT PULYKA ŐSZIBARACKKAL
PULYKAMELL HENTES MÓDRA
TÖLTÖTT CSIRKECOMB
TÁRKONYOS CSIRKE
ZÖLDBORSÓS CSIRKEBECSINÁLT
HALBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK
FOGAS ORLY-MÓDRA
GOMBÁS HALFILÉ
HALSZELET PÁRIZSIASAN
MÁTYÁS-PONTY
HALPAPRIKÁS LISZTBEN
MUSTÁROS KAPROS PANGASIUS
RÁCPONTY
RÁNTOTT PONTY
TAVASZI HALTEKERCS
ZÖLDSÉGES BUSASZELET
ALAPTÉSZTÁK
ÉLESZTŐS, GYÚRT ALAPTÉSZTA
ÉLESZTŐS, HAJTOGATOTT (BLUNDEL-) ALAPTÉSZTA
FELVERT ALAPTÉSZTA, PISKÓTA
GYÚRT, BURGONYÁS ALAPTÉSZTA
GYÚRT, EGYSZERŰ ALAPTÉSZTA
OMLÓS ALAPTÉSZTA (GYÚRT)
PALACSINTA-ALAPTÉSZTA
TÉSZTAÉTELEK – ÉDESSÉGEK
GYÚRT TÉSZTÁK
DERELYE, TÚRÓS
KÁPOSZTÁS KOCKA
METÉLT, DIÓS
METÉLT, MÁKOS
MILÁNÓI MAKARÓNI
SAJTOS SPAGETTI
SONKÁS KOCKA
SZILVÁS GOMBÓC
TOSCANAI FARFARLE
TÚRÓS CSUSZA
TÚRÓGOMBÓC
POZSONYI KOCKA
KEVERT TÉSZTÁK
CSÁSZÁRMORZSA
KAKAÓS MUFFIN
PALACSINTA, DIÓS
PALACSINTA, HORTOBÁGYI HÚSOS
PALACSINTA, KAKAÓS
PALACSINTA, KÁPOSZTÁS
PALACSINTA, TÚRÓS
PALACSINTA, ZÖLDSÉGES-SONKÁS
PARAJOS GALUSKA
SZTRAPACSKA
FELVERT TÉSZTÁK
PISKÓTA, ALMÁS
PISKÓTA, MEGGYES
OMLÓS TÉSZTÁK
ALMÁS LEPÉNY
CSÖRÖGEFÁNK
LINZERKARIKA
RÁKÓCZI-TÚRÓSLEPÉNY
SAJTOS RÚD
ÉLESZTŐS/KELT TÉSZTÁK
DIÓS CSIGA
FARSANGI FÁNK
TÚRÓS BATYU
TÚRÓS BUKTA
FELFÚJTAK
MÁGLYARAKÁS
MÁKOS GUBA
MASANSZKY-RIZS
GYÜMÖLCSKÉSZÍTMÉNYEK
ALMAKOMPÓT
GYÜMÖLCSÖS ZABPEHELY
GYÜMÖLCSSALÁTA
TÖLTÖTT SÜLT ALMA
KISÉTKEZÉSEKRE ADHATÓ ITALOK ÉS ÉTELEK
ITALOK
EPERTURMIX
KAKAÓ
KARAMELLÁS TEJ
TEA
TEJESKÁVÉ
SZENDVICSKRÉMEK
AVOKÁDÓKRÉM – GUACAMOLE
GYÜMÖLCSÖS TÚRÓKRÉM
HÁZI HÚSPÁSTÉTOM
KÖRÖZÖTT
MÁJPÁSTÉTOM
PADLIZSÁNKRÉM
SAJTKRÉM
SZARDÍNIAKRÉM
TOJÁSKRÉM
ZÖLDFŰSZERES (kapor) TÚRÓKRÉM
NÉHÁNY ÉTELCSOPORT ÁLTALÁNOS JELLEMZŐJE
Levesek
1. Híg levesek
1.1. Egyszerű híg levesek
1.2. Összetett híg levesek
2. Sűrített levesek
2.1. Egyszerű
2.2. Pürélevesek
2.3. Krémlevesek
3. Nyáklevesek
4. Gyümölcslevesek
5. Különleges levesek
Főzelékek
1. Sűrített főzelékek
2. Sűrítés nélküli főzelékek
2.1. Angolos főzelék
2.2. Lengyeles főzelék
2.3. Franciás főzelék
2.4. Csőbensült főzelék
2.5. Köretek
SE ETK jegyzetek
Akadémiai Kiadó
ISBN:
978 963 454 543 9
DOI:
10.1556/9789634545439
Online megjelenés éve:
2020
Hivatkozás:
https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv
...
Megjelenés éve:
...
ISBN:
...
×
...
Figyelem!
×
Nem mentett minden változtatást. Biztosan be akarja zárni a szerkesztőt?
Figyelem!
×
Biztosan törölni szeretné a kivonatot?
Kivonat megosztása
×