Fehér Ferencné, Mák Erzsébet, Molnár Szilvia, Tóth Tímea, Vékony Blanka

Közétkeztetési szakácskönyv


SAJTFELFÚJT

A fölmelegített margarinba fehér habzásig hevítjük a lisztet. Tűzről levéve simára keverjük a tejjel, majd visszatéve, állandó kevergetéssel jó sűrűre főzzük. Belekeverjük a reszelt sajtot, a tojások sárgáját, ízesítjük reszelt szerecsendióval, szükség esetén egy kevés sóval. Ha langyosra hűlt óvatosan lazítjuk a habosra vert tojásfehérjével. Margarinnal kikent, liszttel beszórt formába öntjük (adagonként muffin, vagy pudingformákba, több személy estén őzgerincformába, vagy magas szélű tepsibe) és előmelegített sütőben, lassú tűzön pirosra sütjük.

Közétkeztetési szakácskönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 543 9

Hivatkozás: https://mersz.hu/feher-mak-molnar-toth-vekony-kozetkeztetesi-szakacskonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave