Dudits Dénes, Györgyey János

Zöld GMO-k a laboratóriumban és a szántóföldön


Késleltetett puhulású paradicsom

Az első, köztermesztésbe és fogyasztásra kerülő növények a puhulásukban gátolt paradicsomok voltak. Ezekben úgynevezett antiszensz géncsendesítéssel töredékére szorították vissza egy poligalakturonáz gén működését.

Zöld GMO-k a laboratóriumban és a szántóföldön

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2017

ISBN: 978 963 454 131 8

Miként segíti a géntechnológia a növények nemesítését? Hogyan készülnek a génnemesített növények, a zöld GMO-k? Mit mond a tudomány az egyes GM növények egészségügyi és környezeti kockázatairól? Milyen GM növényekre számíthatunk a közeljövőben? Kinek milyen haszna származik a növényi géntechnológiából? Adjunk-e szabad választást a magyar gazdáknak a fajták, technológiák megválasztásában? Kinek az érdeke a „GMO-cirkusz"? Miért jutottunk zsákutcába a társadalmi viták során?

A Pont könyvek sorozat új darabja, a Zöld GMO-k érthető és logikus válaszokkal szolgál, határozott pontokat téve a kérdőjelek helyére.

Hivatkozás: https://mersz.hu/dudits-gyorgyey-zold-gmo-k-a-laboratoriumban-es-a-szantofoldon//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave