Géczy Anna

Az evés pszichopatológiája és az evészavarok kezelésének pszichoterápiás lehetőségei


Az evés mint alapvető szükséglet

A táplálkozás a létfenntartás alapja, az egyik legfontosabb tényező a szervezet homeosztázisának fenntartásában. Az elfogyasztott ételek szolgáltatják a szervezet felépítéséhez és működéséhez szükséges szénhidrátokat, fehérjéket, zsírokat, ásványi anyagokat, vitaminokat, nyomelemeket. Az emésztés során lebontott szerves anyagok biztosítják az aktuálisan szükséges energiát, a többlet pedig zsír, fehérje, illetve glikogén formájában raktározódik.

Az evés pszichopatológiája és az evészavarok kezelésének pszichoterápiás lehetőségei

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2018

ISBN: 978 963 454 248 3

A jegyzet a PPKE BTK pszichológia szakos hallgatóinak készült. A BA és a MA képzésre járók egyaránt haszonnal forgathatják, mivel az első témák – például a táplálék felvételének szabályozása, a táplálkozás alapvető motívumai, az emóciókkal való kapcsolata, valamint kultúrtörténete, szociális meghatározottsága fejezetek az alapozó tárgyakhoz kapcsolódnak, míg az evészavarok diagnosztikája és terápiája a mesterképzésre járóknak igyekszik naprakész (2012-ben) információkat adni.

Hivatkozás: https://mersz.hu/geczy-az-eves-pszichopatologiaja-es-az-eveszavarok-kezelesenek-pszichoterapias-lehetosegei//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave