Barcs István (szerk.)

Egészségügyi mikrobiológia 7.


Előszó

Az élelmiszer-mikrobiológia az alkalmazott mikrobiológia egyik ága, amely az élelmiszerekben előfordulható mikroorganizmusokkal foglalkozik. Az élelmiszerekben a mikrobák túlélhetnek vagy elszaporodhatnak. Lehetnek hasznosak, károsak vagy megbetegedést, mérgezést okozók. Tevékenységük révén az élelmiszerek minőségét csökkenthetik, gyakran azok romlását okozhatják. Az élelmiszereink a feldolgozás során rengeteg lehetőséget adnak a mikrobiológiai szennyeződésre.

Egészségügyi mikrobiológia 7.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

Hivatkozás: https://mersz.hu/barcs-egeszsegugyi-mikrobiologia-7//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave